Aangiftetermijn verlengd wegens storing bij Belastingdienst


De Belastingdienst heeft de termijn voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting over 2020 verlengd met een week vanwege de storing sinds de start van de aangiftecampagne op 1 maart 2021.

De nieuwe termijn voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting over 2020 loopt nu tot 8 mei 2021. Ook de garantietermijn voor het indienen van de aangifte voor 1 april om uiterlijk voor 1 juli bericht te krijgen is met een week verlengd. Deze termijn is nu 8 april 2021. Het aanvragen van uitstel voor het indienen van de aangifte kan tot 8 mei 2021 in plaats van 1 mei.

Volgens de Belastingdienst komen er inmiddels ongeveer 10.000 aangiften per uur binnen. Veel mensen die op donderdagmorgen 4 maart probeerden in te loggen kregen nog de melding dat het te druk was en dat ze het later opnieuw moesten proberen. Het aantal mensen dat tegelijk aangifte kan doen is ook nog niet op niveau, maar wordt in de loop van de dag verhoogd. "We lijken erin geslaagd te zijn om de technische storing op te lossen die zorgde voor problemen bij het doen van online aangifte. Aangifte doen wordt weer beter mogelijk", aldus de Belastingdienst.

Niet iedereen had een probleem met het inloggen op de website. Donderdagmiddag 4 maart had de Belastingdienst al ruim een half miljoen aangiften binnen. Deze zijn ook deels via de app ingediend. Met de app waren geen problemen.

Bron: ANP

Meest Recent Posts

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Doe uzelf niet tekort en voorkom financiĆ«le schade en te hoge belasting- en premieaanslagen.​​​​​​​